Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ κτυπούν και στο Καμερούν

Μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης στην κοινότητα Κολοφάτα του βόρειου Καμερούν, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να τραπούν, έντρομοι, σε φυγή, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

«Δύναμη της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκε στην Κολοφάτα. Στόχος τους ήταν κυρίως η στρατιωτική βάση της πόλης», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η επίθεση εξαπολύθηκε στη συνοικία όπου βρίσκονται η νομαρχία, το αρχηγείο της αστυνομίας και το στρατόπεδο του Τάγματος Άμεσης Επέμβασης, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος.

«Μόλις οι κάτοικοι άκουσαν τους πρώτους πυροβολισμούς, έφυγαν από την πόλη. Τα πυρά ήταν πολύ πυκνά», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Προς το παρόν οι αρχές δεν είναι σε θέση βα υπολογίσουν τον αριθμό των θυμάτων της επίθεσης.

Ο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου είχε απειλήσει σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube τον πρόεδρο του Καμερούν Πολ Μπίγια στις αρχές Ιανουαρίου.

«Πολ Μπίγια, αν δεν σταματήσεις το κακόβουλο σχέδιό σου θα έχεις την ίδια μοίρα με τη Νιγηρία (…) οι στρατιώτες σου δεν μπορούν να κάνουν τίποτε εναντίον μας», είχε απειλήσει οΣεκάου στα αραβικά σε ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών, την ώρα που οι μάχες εντείνονται στο βόρειο Καμερούν μεταξύ των τζιχαντιστών και του στρατού της χώρας.

Η Μπόκο Χαράμ εξαπολύει εδώ και μερικούς μήνες επιθέσεις στο βορειοδυτικό Καμερούν, κατά μήκος των  συνόρων της χώρας με τη Νιγηρία, μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχει η ισλαμιστική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ