Τζιχαντιστές στο Ισραήλ

Την σύλληψη τζιχαντιστών αποκάλυψαν οι Ισραηλινοί. Σε κοινή επιχείρηση της IDF και των υπηρεσιών ασφαλείας συνελήφθησαν τρία άτομα τα οποία οι Ισραηλινοί συνδέουν με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 21, 22 και 23 ετών, όλοι κάτοικοι Χεβρώνας, πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος, με σκοπό να δημιουργήσουν πυρήνα του ISIS στο ισραηλινό έδαφος. Ανακρινόμενοι αποκάλυψαν πως σκόπευαν να κατασκευάσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς. Κατά την επιχείρηση της σύλληψής τους οι τρεις τζιχαντιστές εκτόξευσαν εκρηκτικό μηχανισμό κατά Ισραηλινών στρατιωτών, χωρίς απώλειες.

Επίσης σκόπευαν να ξεκινήσουν άμεσα τη δράση τους. Πρώτος στόχος τους ήταν η εκτόξευση δολοφονικής επίθεσης εναντίον άνδρα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, με σκοπό να πάρουν την στολή και τον οπλισμό του, τα οποία σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν σε μελλοντική τρομοκρατική επίθεση. Επίσης σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις και κατά της παλαιστινιακών στόχων, που συνδέονται με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Οι φανατικοί νεαροί σουνίτες παραδέχτηκαν την εμπλοκή τους με το ISIS. Οι τρεις συλληφθέντες εισήλθαν στο ισραηλινό έδαφος από τα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης.

Πηγή: Sputnik, Jerusalem Post,
Απόδοση-επιμέλεια