Τζιχαντιστές σχεδίαζαν επίθεση σε αγώνα της Μπαρτσελόνα

Τι αποκαλύπτει η καταλανική εφημερίδα “El Periodico de Catalunya”.

Τζιχαντιστές σχεδίαζαν επίθεση σε αγώνα της Μπαρτσελόνα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στοιχεία που δείχνουν ότι οι τζιχαντιστές που σκόρπισαν τον θάνατο στη Βαρκελώνη τον Αύγουστο του 2017, ετοίμαζαν επίθεση και στο “Καμπ Νου”, έχει στα χέρια της η καταλανική αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα της Βαρκελώνης “El Periodico de Catalunya”.

Στις 17 Αυγούστου του 2017 η πόλη Καμπρίλς, αλλά και η Βαρκελώνη συγκλονίζονταν όταν ένα βαν που οδηγούσε φανατικός ισλαμιστής έπεφτε πάνω σε πεζούς στην Las Ramblas”, αφήνοντας συνολικά 16 νεκρούς και 133 τραυματίες, με την τρομοκρατική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος” να αναλαμβάνει την ευθύνη του μακελειού.

Η καταλανική αστυνομία, κατά τη διάρκεια της έρευνας της συγκεκριμένης υπόθεσης, βρήκε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επίθεση και στο “Καμπ Νου” στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μπέτις, τρεις μέρες μετά, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της περιόδου 2017-2018 για τη La Liga.

Οι πρόβες των τζιχαντιστών στην έδρα της Μπαρτσελόνα

Στην ανάλυση του κινητού ενός εκ των δραστών βρέθηκε να έχει γίνει αναζήτηση στοιχείων, φωτογραφιών και τρόπων εισόδου στο γήπεδο των “μπλαουγκράνα”, ενώ έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία των τρομοκρατών σε μία από τις μπουτίκ της Μπαρτσελόνα στο γήπεδο, λίγες μέρες νωρίτερα.

Επιπλέον, βρέθηκαν δύο γραπτά μηνύματα ενός τρομοκράτη με στοιχεία για επίθεση στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία που συμπίπτει με το συγκεκριμένο ματς.

Πάντως, αυτό που δεν έχουν καταφέρει να διαλευκάνουν οι ερευνητές, είναι με ποιο τρόπο σχεδίαζαν να επιτεθούν στο “Καμπ Νου” οι τρομοκράτες.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ