OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

UFO – UAP: «Ουδέν σχόλιο» του Λευκού Οίκου για την έκθεση του Πενταγώνου [vids]

05/06/2021 - 09:53
εξωγήινοι
Share on FacebookShare on Twitter

Σε «αναβρασμό» βρίσκονται οι ΗΠΑ τον τελευταίο περίπου μήνα, έπειτα από την ανακοίνωση ότι το Υπουργείο Άμυνας, κατόπιν πιέσεων του Κογκρέσου, θα συντάξει και θα καταθέσει μια αναλυτική αναφορά, σχετικά με τα περιστατικά όπου αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ήρθαν σε επαφή ή εντόπισαν UFO ή όπως είναι ο όρος που χρησιμοποιείται πιο συγκεκριμένα «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» (UAP).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, ο Λευκός Οίκος δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τις ανησυχητικές αναφορές, την ίδια στιγμή όμως τονίζουν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έκθεση, ώστε να δημοσιευτεί, ωστόσο οι πρόσφατες πληροφορίες λένε ότι οι Αμερικανοί επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για κάποιο «απόρρητο» στρατιωτικό σύστημα.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post ανέφερε σήμερα ότι η έκθεση αυτή δεν βρήκε καμία απόδειξη εξωγήινης δραστηριότητας, αλλά δεν μπορεί να παράσχει και κάποια οριστική εξήγηση για αυτά τα συμβάντα.

Tι λένε οι υπηρεσίες πληροφορίιών των ΗΠΑ

Η εφημερίδα New York Times έγραψε επίσης ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν βρήκαν καμία απόδειξη ότι αυτά τα UAP, τα οποία παρατηρήθηκαν από πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού τα τελευταία χρόνια, είναι εξωγήινα διαστημικά σκάφη. Ωστόσο, τα φαινόμενα παραμένουν ανεξήγητα.

Τα περισσότερα από τα συμβάντα που καταγράφηκαν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες δεν προκλήθηκαν από τον αμερικανικό στρατό ή από κάποια άλλη προηγμένη, κυβερνητική, αμερικανική τεχνολογία, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Η NYT επικαλείται υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για την έκθεση, η οποία θα κατατεθεί αυτόν τον μήνα στο Κογκρέσο.

Πολλές από τις 120 και πλέον θεάσεις που εξετάστηκαν στην απόρρητη μελέτη μιας ειδικής μονάδας του Πενταγώνου καταγράφηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ενώ σε ορισμένες εμπλέκονταν και αλλοδαποί στρατιωτικοί. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμούν ότι πειραματική τεχνολογία κάποιας αντίπαλης δύναμης μπορεί να εξηγεί τουλάχιστον κάποια από αυτά τα εναέρια φαινόμενα.

Δείτε βίντεο:

Εμπλέκονται η Ρωσία ή η Κίνα ;

Ένας αξιωματούχος, που δεν κατονομάστηκε, είπε στην εφημερίδα ότι κάποια στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού ανησυχούν ότι η Κίνα ή η Ρωσία μπορεί να πειραματίζονται με υπερηχητική τεχνολογία. Μια αδιαβάθμητη εκδοχή της αναφοράς αυτής, που αναμένεται ότι θα κατατεθεί στο Κογκρέσο μέχρι τις 25 Ιουνίου, δεν θα περιλαμβάνει πολλά άλλα συμπεράσματα, προσθέτει η εφημερίδα.

Το Πεντάγωνο έδωσε πέρσι στη δημοσιότητα βίντεο που είχαν τραβήξει πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού, στα οποία εικονίζονταν «συναντήσεις», εν πτήσει, με άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα. Ένα από αυτά τα βίντεο χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2004 και δύο άλλα από τον Ιανουάριο του 2015. Το Κογκρέσο έδωσε στη συνέχεια εντολή στην κυβέρνηση να ενημερώσει το κοινό για τις δραστηριότητες αυτής της ειδικής μονάδας του Πενταγώνου που μελετά αυτά τα φαινόμενα (UAPTF – Unidentified Aerial Phenomena Task Force).

Στην έκθεση συμπεραίνεται μετά βεβαιότητας ότι τα περισσότερα από αυτά τα 120 συμβάντα δεν σχετίζονται με τεχνολογίες που δοκιμάζονται από τον αμερικανικό στρατό, γράφει η NYT. Όμως αυτή είναι η μοναδική κατηγορηματική διαπίστωση και, σύμφωνα με το CNN, το έγγραφο δεν αποκλείει την πιθανότητα να πρόκειται για αεροσκάφη εξωγήινης προέλευσης.

Δείτε βίντεο:

Ένα τμήμα της έκθεσης θα παραμείνει «απόρρητο»

Ορισμένοι αξιωματούχοι που μίλησαν στη NYT παραδέχονται ότι το γεγονός πως ένα μέρος της έκθεσης θα παραμείνει απόρρητο (ως στρατιωτικό μυστικό) θα υποδαυλίσει τις εικασίες για τις πληροφορίες που κρατά κρυφές η αμερικανική κυβέρνηση για την ύπαρξη εξωγήινων και τις θεωρίες περί «συγκάλυψης»

Η UAPTF συστάθηκε μετά τη σωρεία θεάσεων άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων τα οποία εμφανίζονταν να κινούνται με τόση ταχύτητα και ευελιξία που απλώς αψηφούσε τα όρια της μέχρι σήμερα γνωστής τεχνολογίας και τους νόμους της φυσικής. Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σου Γκοου είπε στο πρακτορείο Reuters ότι τα φαινόμενα αυτά προκαλούν ανησυχία γιατί αφορούν την ασφάλεια των πιλότων και την εθνική ασφάλεια. Απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανέφερε ότι «δεν συζητάμε δημοσίως τις λεπτομέρειες των παρατηρήσεων των UAP».

Ο όρος «ιπτάμενα αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας» (ATIA – UFO στα αγγλικά) που συνδεόταν επί χρόνια με την ιδέα των εξωγήινων αεροσκαφών, έχει αντικατασταθεί, από το 2017, από τον UAP. Τότε το Πεντάγωνο, για πρώτη φορά, σε ένα άρθρο στη NYT, παραδέχτηκε ότι κατέγραψε συναντήσεις με UAP από τα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη του, κάνοντας στροφή 180 μοιρών από την προηγούμενη πολιτική που ακολουθούσε επί δεκαετίες, να αντιμετωπίζει το θέμα ως ταμπού.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ

Tags: UAPUFOΕΞΩΓΗΙΝΟΙΗΠΑΚΙΝΑΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣΠΕΝΤΑΓΩΝΟΡΩΣΙΑ

Related Posts

Κομισιόν
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Εντός Απριλίου η πρόταση για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας της αμυντικής βιομηχανίας της ΕΕ

26/03/2023 - 12:02
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η Ρωσία κρατάει την Λευκορωσία «πυρηνικό όμηρο» μετά την ανακοίνωση Πούτιν

26/03/2023 - 11:38
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει το Ιράν: «Τρομοκρατική επίθεση» τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία

26/03/2023 - 11:12

Διαβάστε Επίσης

Δημοτική Αστυνομία: «Άνοιξε ο δρόμος» για 1.213 προσλήψεις στους ΟΤΑ μέσω ΑΣΕΠ – Δείτε αναλυτικά

Κομισιόν: Εντός Απριλίου η πρόταση για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας της αμυντικής βιομηχανίας της ΕΕ

Ουκρανία: Η Ρωσία κρατάει την Λευκορωσία «πυρηνικό όμηρο» μετά την ανακοίνωση Πούτιν

Επιμένει το Ιράν: «Τρομοκρατική επίθεση» τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία

Σολτς: «Μάχεται» για να σώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό – Τα εμπόδια και οι διχόνοιες

Μπορέλ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μην εξαρτηθεί από την Κίνα όπως με την Ρωσία

Δυτική Όχθη: Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίες μετά από πυροβολισμούς

ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

Top News

Τι βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή στο Ertflix

Ρινοπλαστική: Πώς «διορθώνει» τη γήρανση της μύτης

Η «Μεγάλη Μπλε Τρύπα» στο Μπελίζ που καθηλώνει

Τι είναι το σύμβολο Barber Pole που βρίσκεται έξω από όλα τα κουρεία

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert