ΥΠΕΞ Συρίας: Οι απειλές των ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν τα σχέδια απελευθέρωσης της Ιντλίμπ

«Όλα όσα λέγονται από τις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν την αποφασιστικότητα του συριακού λαού και στρατού να απελευθερώσουν την Ιντλίμπ και να βάλουν τέλος στην τρομοκρατία στη Συρία», δήλωσε ο Ουαλίντ Μουάλεμ.

Οι απειλές των ΗΠΑ περί χτυπημάτων στη Συρία, εν μέσω αναφορών για υποτιθέμενα σχέδια από τη Δαμασκό να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, δεν θα αλλάξουν τα σχέδια της κυβέρνησης να απελευθερώσει στην επαρχία Ιντλίμπ από τους τρομοκράτες, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουάλεμ, μιλώντας στο Rossiya 24.

«Όλα όσα λέγονται από τις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν την αποφασιστικότητα του συριακού λαού και του συριακού στρατού να απελευθερώσουν την Ιντλίμπ και να βάλουν τέλος στην τρομοκρατία στη Συρία», δήλωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι δηλώσεις από πλευράς των ΗΠΑ για υποτιθέμενες προετοιμασίες της συριακής κυβέρνησης για χημική επίθεση, γίνονται μόνο για να δικαιολογήσουν ενδεχόμενα χτυπήματα στη Συρία.

«Εμείς, οι άνθρωποι και η κυβέρνηση της Συρίας, θα θέλαμε να μπει τέλος στη σύρραξη, αλλά η παρέμβαση δυτικών χωρών το εμποδίζουν αυτό», σημείωσε ακόμη.

Τέλος, όπως ανέφερε, οι προσπάθειες της Ρωσίας έχουν βοηθήσει περίπου 20.000 πρόσφυγες να επιστρέψουν στη Συρία από τον Λίβανο.

Πηγή: Sputnik