USS Carney: Το αμερικανικό αντιτορπιλικό δέχθηκε επίθεση με πυραύλους και drones από τους Χούθι

Σύμφωνα με αξιωματούχους Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το αντιτορπιλικό του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού USS Carney (DDG-64) κλάσης Arleigh Burke, δέχθηκε επίθεση σήμερα, Κυριακή 3.12.2023, στην Ερυθρά Θάλασσα από πυραύλους κατά πλοίων και drones που εκτοξεύθηκαν από την τρομοκρατική ομάδα Χούθι στη Δυτική Υεμένη.

Το USS Carney είχε εμπλακεί στην αναχαίτιση 4 πυραύλων cruise και 15 μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι προς το Νότιο Ισραήλ στις 19 Οκτωβρίου.

Είχε επίσης καταρρίψει στις 30 Νοεμβρίου ιρανικής κατασκευής UAV που είχαν εκτοξεύσει και πάλι οι Χούθι,  όπως είχε γνωστοποιήσει το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Το USS Carney είχε σπεύσει προς βοήθεια εμπορικού πλοίου υπό σημαία Μπαχάμες και ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ερυθρά Θάλασσα, που περίπου 35 ναυτικά μίλια από την Υεμένη, φέρεται να χτυπήθηκε από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση των Χούθι.

Προς βοήθειά του έχουν σπεύσει και άλλα σκάφη – εμπορικά ή και πολεμικά – που βρίσκονται στην περιοχή, ανταποκρινόμενα στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο.