Βενεζουέλα: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Γκουαϊδό καταγγέλει ο Μαδούρο [pics]

Όπως μεταδίδουν αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Γκουαϊδό προχώρησε σε ανοικτό κάλεσμα ανατροπής του Προέδρου Μαδούρο στη Βενεζουέλα ζητώντας λαϊκή υποστήριξη, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε με τον ίδιο σε στρατιωτική βάση,. ενισχύοντας έτσι την αξιοπιστία των ισχυρισμών του.

Ο Γκουαϊδό με αναρτήσεις του στον προσωπικό λογαριασμό στο Twitter αναφέρει πως:

«Οι άνθρωποι της Βενεζουέλας θα φέρουν τέλος στην εποχή του σφετερισμού. Αυτή τη στιγμή συναντώ τις κύριες στρατιωτικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων μας, για να ξεκινήσει η τελική φάση της Επιχειρήσεις «Ελευθερία».

Στη συνέχεια προσέθεσε πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν λάβει τη σωστή απόφαση, έχουν την υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας, την έγκριση του Συντάγματος μας και την εγγύηση ότι θα είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους για να επιτύχουν το τέλος του σφετερισμού».

Καταληκτικά, αναφερόμενος στον λαό της Βενεζουέλας δήλωσε ότι: » πρέπει να βγούμε στους δρόμους μαζί, να υποστηρίξουμε τις δημοκρατικές δυνάμεις και να ανακτήσουμε την ελευθερία μας».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το καθεστώς Μαδούρο κατήγγειλε την ενέργεια αυτή ως απόπειρα πραξικοπήματος.

Σε νέα πλάνα που δημοσίευσε το Global Times στο Twitter, αναφέρεται πως δυνάμεις του Στρατού που υποστηρίζουν τον Μαδούρο συγκρούονται με στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν ταχθεί με τον Γκουαϊδό.

Με πληροφορίες από: RT / Φωτογραφία αρχείου Reuters