Βενεζουέλα: «Θα νικήσουμε» δηλώνει ο «σκληρός» υπουργός Εσωτερικών Καμπέγιο [vid]

Φήμες που κυκλοφορούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονταν ότι ο Καμπέγιο, που θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της χώρας, ήταν είτε νεκρός είτε συνελήφθη.

Καμπέγιο - Βενεζουέλα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Θα νικήσουμε» δήλωσε σήμερα το πρωί (3/1/2026) ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας Ντιοσντάντο Καμπέγιο, μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ στο Καράκας, που οδήγησαν – σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές – στη σύλληψη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Και στο τέλος αυτών των επιθέσεων, θα νικήσουμε. Ζήτω η πατρίδα! Πιστοί για πάντα! Δεν θα γίνουμε ποτέ προδότες», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση, υποσχόμενος: «Αυτός δεν είναι ο πρώτος αγώνας, αυτή δεν είναι η πρώτη μάχη… ξέρουμε πώς να επιβιώνουμε σε όλες τις περιστάσεις».

«Εμπιστευτείτε την ηγεσία και παραμείνετε ήρεμοι. Μην πέσετε σε απόγνωση ή βοηθήσετε τον εχθρό… Πέρα από κάθε μεμονωμένο άτομο, υπάρχει ένας οργανωμένος λαός που γνωρίζει τι πρέπει να γίνει», ανέφερε ο Καμπέγιο, ενώπιον οπλισμένων στρατιωτών.

Φήμες που κυκλοφορούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονταν ότι ο Καμπέγιο, που θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της χώρας, ήταν είτε νεκρός είτε συνελήφθη.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Τζόρτζια Μελόνι
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι και Φρεντέρικσεν λένε «όχι» στην ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση και ζητούν κέντρα επαναπατρισμού σε τρίτες χώρες

«Είμαστε περήφανες για την πολιτιστική, χριστιανική κληρονομιά της Ευρώπης και θέλουμε να την προστατέψουμε» είπαν οι μόνες δυο γυναίκες πρωθυπουργοί σε χώρες της ΕΕ