Βενεζουέλα: Σύλληψη αξιωματικών που ετοίμαζαν πραξικόπημα

Τρεις πτέραρχοι της Πολεμικής Αεροπορίας συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε απόπειρα πραξικοπήματος, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς Εξωτερικών των μελών της Ένωσης Εθνών της Νότιας Αμερικής (UNASUR), που είχαν συγκεντρωθεί στο Καράκας προκειμένου να δείξουν την υποστήριξή τους στον Μαδούρο, ο πρόεδρος της χώρας επέμεινε ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα «συνεχές πραξικόπημα». Αυτή τη φορά, ωστόσο, αναφερόταν σε ένα συγκεκριμένο επεισόδιο, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων

«Θα εκπλαγείτε. Χθες το βράδυ, τρεις πτέραρχοι της πολεμικής αεροπορίας, οι οποίοι είχαν τεθεί υπό έρευνα, συνελήφθησαν χάρη στο ισχυρό ηθικό των ενόπλων δυνάμεών μας –τρεις πτέραρχοι σκόπευαν να ξεσηκωθούν εναντίον της νομίμως συσταθείσας κυβέρνησης και πλέον βρίσκονται στη διάθεση των δικαστηρίων», δήλωσε ο Μαδούρο. Πρόσθεσε ότι ένας από τους 3 υπόπτους είχε «δεσμούς» με την αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι αναζητά «συντομεύσεις» στην εξουσία μέσω της βίας, του χάους και της αποσταθεροποίησης που έχει στοιχίσει τις τελευταίες 6 εβδομάδες τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μαδούρο κατηγορεί εδώ και καιρό τους διαδηλωτές ότι προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνησή του. Η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει τη δυσανάλογη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών από τις ένοπλες φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.