Πιλότος Spitfire στα 91!ΦΩΤΟ.

 Ο Ερικ Κάρτερ, ο τελευταίος επιζών της ομάδας «Βενέδικτος», μιας μυστικής αποστολής ειδικά για την προστασία του ρωσικου λιμανιου Μουρμάνσκ, οδηγούσε Spitfires κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αν και ο Καρτερ είναι εμπειρος πιλότος πρόσφατα αξιωματούχοι μουσείου στο Στόουκ-ον-Τρεντ της Αγγλίας του αρνήθηκαν πρόσβαση σ ενα απο τα πολεμικά τους αεροπλάνα καθώς θεώρησαν οτι θα ήταν επικινδυνο για την υγεία του.

Ωστόσο, για καλή του τύχη συνάντησε τον Ματ Τζοουνς, ενα λάτρη των Spitfires και μέλος της Boultbee Flight Academy, ο οποίος τον βοήθησε να ξαναπετάξει!

Ο κυριος Κάρτερ σε δηλώσεις του είπε οτι θυμήθηκε τα πάντα μετά απο περίπου 10 λέπτα! Και τόνισε «Ηταν όλα ακριβως όπως τ αφησα!»

Ο Ερικ Καρτερ εκπαιδεύτηκε ώς πιλότος στο Στόουκ πρωτού λάβει μέρος στην μυστική αποστολή ¨Βενέδικτος».

Η μυστική επιχείρηση παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό άγνωστη για δεκαετίες, επειδή ο Στάλιν δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι είχε ζητήσει βοήθεια από τη Βρετανία.Ο κ. Κάρτερ είναι ευρέως γνωστός στη Ρωσία τώρα και ήταν καλεσμένος μαζί με την βασιλισσα Ελισάβετ οταν η βασίλισσα έκανε την πρώτη της επίσκεψη στη Ρωσία το 1994.

ΠΗΓΗ/ΦΩΤΟ- Telegraph/Daily Mail