«Βγάζουν» πρωθυπουργό οι αντικαθεστωτικοί της Συρίας

Σε «εκλογή»  <<πρωθυπουργού>> προχωρούν  τα 73 μέλη του Εθνικού Συνασπισμού των Αντιπολιτευόμενων Δυνάμεων και Μεταρρυθμίσεων Συρίας, που συγκεντρώθηκαν σε μεγάλο ξενοδοχείο της στην Κωνσταντινούπολη. 

 Ο <<πρωθυπουργός>> θα ασκήσει καθήκοντα σε μια περιοχή της χώρας που θα είναι υπό τον έλεγχο των αντιπολιτευόμενων  δυνάμεων της Συρίας, γράφει η τουρκική εφημερίδα  Hurriyet.Η εκλογή ενός μεταβατικού πρωθυπουργού έχει αναβληθεί πολλές φορές, καθώς τα μέλη της Συμμαχίας δεν έχουν καταλήξει σε μία απόφαση εάν θα αναδείξουν μία πλήρη, κανονική, κυβέρνηση, ή θα συστήσουν ένα απλό εκτελεστικό όργανο με περιορισμένες αρμοδιότητες. Αν είναι ακριβές το δημοσίευμα της  Hurriyet φαίνεται πως καταλήγουν σε <<εκλογή>> ενός εκτελεστικού επικεφαλής με τον τίτλο του <<πρωθυπουργού>>.Περίπου δέκα προσωπικότητες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι για την <<πρωθυπουργία>>.

Το κατά πόσο βέβαια υπάρχει μια τέτοια περιοχή στην Συρία όπου υπάρχει απόλυτος έλεγχος των αντιπολιτευόμενων  δυνάμεων (ανταρτών και μισθοφόρων) είναι ζητούμενο.Οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι.οι βορειες και ανατολικές περιοχές της χώρας έχουν περιέλθει  στα χέρια των ανταρτών, αλλά είναι ακυβέρνητες.