ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν 5χρονο Παλαιστίνιο

Οι αρχές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη συνέλαβαν ένα 5χρονο αγόρι, παλαιστινιακής καταγωγής και το κράτησαν για δύο ώρες, επειδή πέταξε μία πέτρα.

Στη συνέχεια απείλησαν την οικογένειά του και φόρεσαν στον πατέρα του χειροπέδες και του έκλεισαν τα μάτια, σύμφωνα με καταγγελία ΜΚΟ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι Παλαιστίνιοι που ήταν παρόντες στο περιστατικό παρακαλούσαν τον στρατιώτη που συνέλαβε το παιδί, να το αφήσει ελεύθερο και εκείνος έλεγε ότι “θα μπορούσε να είχε σκοτώσει κάποιον” Στη συνέχεια, συνοδεία ενός ακόμα Παλαιστινίου, οι στρατιώτες έβαλαν το παιδί σε ένα όχημα και το πήγαν σπίτι του.

(κάντε κλικ εδώ για το βίντεο)

Στο σπίτι του ήταν μόνο η μητέρα, η οποία ενημερώθηκε ότι το παιδί θα παραδοθεί στην παλαιστινιακή αστυνομία, αλλά η ίδια τους απέτρεψε, λέγοντάς τους να περιμένουν τον πατέρα του.

Όταν μισή ώρα αργότερα έφτασε ο πατέρας του παιδιού, ενημερώθηκε από τους Ισραηλινούς ότι αν δε συνεργαστεί, θα συλληφθεί και αυτός.

“Γιατί να συλλάβετε ένα 5χρονο αγόρι” ρώτησε ο πατέρας τον στρατιώτη και του ζήτησε απλά να το πάνε σε ένα τοπικό γραφείο, για να τον επιπλήξουν. “Εκείνος μου απάντησε ότι αν δεν τον φέρω , θα με συλλάβει. Πήγα μέσα στο σπίτι για να τον φέρω. Είχε κρυφτεί και έκλαιγε” συμπλήρωσε ο πατέρας.

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν σε ισραηλινή στρατιωτική βάση, φορώντας χειροπέδες, ενώ ο πατέρας είχε κλειστά τα μάτια του. Εκεί πέρασαν από αστυνομικό έλεγχο.

Όπως θα δείτε…. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο Newsit.com.cy ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ