ΒΙΝΤΕΟ: Οι Ειδικές Δυνάμεις του Αφγανιστάν σε ρεπορτάζ Αλ-Τζαζίρα

Καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προετοιμάζονται να αποσύρουν τα στρατέυματα τους απο το Αφγανιστάν οι ελίτ στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας καταπολεμούν τους Ταλιμπάν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Al Jazeera είναι η πρώτη οργάνωση ΜΜΕ με πρόσβαση στις ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν και στο σύντομο ρεπορτάζ που θα δείτε θα παρατηρήσετε την αποτελεσματικότητα τους σε δράση.

Ενω οι ΗΠΑ και ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι συζητάνε το μέλλον μιας διμερούς συμφωνίας ασφαλείας, το οποίο προβλέπει ξενα στρατέυματα να παραμένουν στο Αφγανιστάν για την εκπάιδευση του στρατού της χώρας υπάρχουν αμφιβολίες για το αν μπορούν οι Αφγανικές δυνάμεις να αναλάβουν τους Ταλιμπάν. Η δημοσιογράφος του Al Jazeera Τζέιν Φέργκιουσον,είπε ότι γινεται μια πραγματική προσπάθεια να τηρηθρί  το συνταγματικό δίκαιο στις τακτικές των στρατιωτικών δυνάμεων, τονίζοντας ότι σε κάθε επιδρομή φρόντισαν να υπάρχει εισαγγελική αρχή που να παρουσιάζει ένταλμα έρευνας στο κάθε σπίτι που ερευνούν.

Στο δεύτερο ρεπορτάζ που θα μεταδώσει το Αλ Τζαζίρα σύντομα η Φεργκιουσον θα διερευνήσει το ζήτημα της εκπαίδευσης των Αφγανών στρατιωτών στον τομέα της τεχνολογίας και των πληροφοριών, καθώς και τις προκλήσεις που αυτη η ελίτ στρατιωτική δύναμη θα αντιμετωπίσει όταν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ αποχωρήσουν το 2014.