Βόρεια Κορέα: Eκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μόλις έφυγε η Κάμαλα Χάρις από την Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους αγνώστου ταυτότητας στην θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα ο νοτιοκορεατικός στρατός, λίγες ώρες μετά την αναχώρηση από την Νότια Κορέα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, η οποία επισκέφθηκε τα οχυρωμένα σύνορα της Νότιας Κορέας με την Βόρεια Κορέα.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους αγνώστου ταυτότητας στην Ανατολική Θάλασσα», περισσότερο γνωστή ως Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Οι πύραυλοι πιστεύεται ότι ήταν μικρού βεληνεκούς και προσγειώθηκε έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, η οποία εκτείνεται 200 ​​ναυτικά μίλια (370 χιλιόμετρα) από την ακτή της, ανέφεραν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές.

Ήταν η τρίτη δοκιμή πυραύλων της Πιονγιάνγκ μέσα σε πέντε ημέρες και ήρθε μια μέρα μετά τη δοκιμή δύο όπλων μικρού βεληνεκούς. Την Κυριακή, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άλλον έναν βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις επισκέφθηκε την βαριά οχυρωμένη Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει τις δύο Κορεές, τονίζοντας τη σθεναρή δέσμευση της χώρας της να προστατεύσει τη σύμμαχό της.

Η τελευταία δοκιμή πυραύλων έγινε καθώς οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ολοκλήρωσαν σήμερα τις κοινές ναυτικές ασκήσεις με το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan που εδρεύει στη Yokosuka της Νομαρχίας Καναγκάουα και επρόκειτο να πραγματοποιήσουν τριμερείς ανθυποβρυχιακές ασκήσεις με την Ιαπωνία την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Japan Times / Φωτογραφία αρχείου Reuters