Βόρεια Κορέα: Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στην εκτόξευση του ICBM [pics]

Καθώς η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ίσως τον μεγαλύτερο διηπειρωτικό βαλλιστικό της πύραυλο χθες Παρασκευή, ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, εμφανίστηκε στην εκτόξευση μαζί με τη σύζυγό του, Ρι Σολ-τζου, και την κόρη του.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας επιβεβαίωσαν ότι είναι η κόρη του Κιμ, η οποία έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση ωστόσο δεν δόθηκαν παραπάνω πληροφορίες.

Η δοκιμή ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες μεταξύ των πολλών δοκιμών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που έχει πραγματοποιήσει φέτος η Βόρεια Κορέα. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το χαρακτήρισαν ορόσημο για την ενίσχυση της πυρηνικής δύναμης της χώρας. Μετά τη δοκιμή, ο Κιμ επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να «αντιδράσει στα πυρηνικά με πυρηνικά» και να συμμετάσχει σε «άμεση αντιπαράθεση» κατά των εχθρικών απειλών, βάζοντας στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τις ΗΠΑ.

Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε την Παρασκευή ήταν ο νεότερος και πιο ισχυρός ICBM του Βορρά, δήλωσαν αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας. Φαινόταν να είναι ένας Hwasong-17, τον οποίο παρουσίασε η Βόρεια Κορέα το 2020, αλλά έκτοτε είχε πρόβλημα να εκτοξεύσει.

Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι η εκτόξευση του πυραύλου ήταν μια αντίδραση στην «απερίσκεπτη στρατιωτική αντιπαράθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις εχθρικές δυνάμεις» που «οδήγησε τη στρατιωτική και πολιτική κατάσταση της Κορεατικής Χερσονήσου στα όρια του κινδύνου».

Με πληροφορίες από: NY Times / Φωτογραφίες Reuters