Βόρεια Κορέα: Κατοχυρώθηκε συνταγματικά το καθεστώς της «πυρηνικής δύναμης»

Εγκρίθηκε συνταγματική τροπολογία που κατοχυρώνει το καθεστώς «πυρηνικής δύναμης» για τη Βόρεια Κορέα, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA). Η Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα «το κρίσιμο θέμα της ατζέντας για τη διαμόρφωση πολιτικής πυρηνικής ισχύος», ανέφερε το KCNA.

Σε ομιλία του, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την επίσπευση του εκσυγχρονισμού του πυρηνικού οπλοστασίου της Πιονγκγιάνγκ για λόγους «στρατηγικής αποτροπής», υπογραμμίζει το KCNA.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος από την Βόρεια Κορέα στον ΟΗΕ δήλωσε πρόσφατα ότι η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται «στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου» επιρρίπτοντας την ευθύνη στις «απερίσκεπτες μηχανορραφίες» των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η στρατιωτική κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και γύρω από αυτήν οδεύει προς το χείλος ενός πυρηνικού πολέμου» είπε ο πρεσβευτής της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Σονγκ, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ασκώντας δριμεία κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η Ουάσινγκτον στη βορειοανατολική Ασία.

Ο Κιμ Σονγκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα ότι δημιουργούν μια επικίνδυνη κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, η Βόρεια Κορέα αναγκάζεται «να επιταχύνει την ανάπτυξη των δυνατοτήτων αυτοάμυνας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters