Βουλγαρία: Βρέθηκε σορός Ουκρανού πιλότου στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας

Το σώμα ενός Ουκρανού πιλότου βρέθηκε στη θάλασσα κοντά στο Tsarevo, την ακτή της Νότιας Μαύρης Θάλασσας στην Βουλγαρία και αναγνωρίστηκε χάρη στην αστυνομία του Μπουργκάς.

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο, αλλά έγινε γνωστό μόλις σήμερα, 7 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της ημέρας της αστυνομίας στο Μπουργκάς.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής Hristo Ichev, δήλωσε ότι η σορός του Ουκρανού στρατιωτικού πιλότου βρισκόταν στη θάλασσα για τουλάχιστον 2-3 μήνες και βρέθηκε τυλιγμένος με αλεξίπτωτο, χωρίς άκρα.

Μετά από λεπτομερή ανάλυση του εξοπλισμού που βρέθηκε πάνω στη σορό, οι ερευνητές ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους τους από τους συλλόγους αλεξιπτωτιστών και με στρατιωτικούς πιλότους. Έτσι, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι το νεκρό σώμα είχε εξοπλισμό στρατιωτικού πιλότου.

Η αστυνομία του Μπουργκάς στην Βουλγαρία ζήτησε βοήθεια από τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, ο οποίος έστειλε τα χαρακτηριστικά στοιχεία για τον εξοπλισμό του αεροσκάφους τους και του πιλότου. Με έναν συγκεκριμένο κωδικό στη στολή του θανόντος, διαπιστώθηκε η ταυτότητά του. Ήταν ο σμήναρχος Mykhailo Matyushenko, ο οποίος πετούσε με στρατιωτικό αεροσκάφος Su-24. Εικάζεται ότι καταρρίφθηκε στην περιοχή πάνω από το Φιδονήσι, κοντά στην Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: bnt.bg / Φωτογραφία αρχείου