«Βράζει» η Συρία κατά της Άγκυρας – Κατέβασαν τουρκική σημαία από φυλάκιο στο Χαλέπι [vid]

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθεται η Συρία, μετά τις απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως επίκειται νεά εισβολή της Τουρκίας για να «εκκαθαρίσει» τους Κούρδους του YPG από την περιοχή των συνόρων.

Αν και τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν διαμηνύσει στην Τουρκία με το πιό επίσημο τρόπο να μην υλοποιήσει τις απειλές της, η Άγκυρα φέρεται να επιμείνει, με Τούρκους υπουργούς να αναφέρουν πως απομένουν «κάποιες λεπτομέρειες» για να ξεκινήσει η νέα εισβολή.

Ωστόσο στη Συρία φαίνεται πως διογκώνονται οι αντιδράσεις, ενώ διαμορφώνεται εχθρικό προς την Τουρκία κλίμα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι εχθροπραξίες με τους Κούρδους αντάρτες.

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, Κούρδοι μαχητές υποστήριξαν πως κατέρριψαν το πιό σύγχρονο επιθετικό ελικόπτερο της Τουρκίας, ένα T-129 ATAK.

Χθες Παρασκευή, 12/8/2022, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν επιχείρηση κοντά στα τουρκικά σύνορα στις 8 Αυγούστου – καθώς είχαν προηγηθεί αρκετές επιθέσεις με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη βόρεια Συρία – ανατινάζοντας στρατιωτικό όχημα.

Όμως δεν είναι μόνον οι «οργανωμένες» δυνάμεις στη Συρία που «στριμώχνουν» τον τουρκικό στρατό.

Σε βίντεο που έκανε σήμερα την εμφάνισή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφονται απλοί πολίτες στη Συρία που κατεβάζουν την Τουρκική σημαία από φυλάκιο στην πόλη Jarabulus, βορειοανατολικά του Χαλεπίου.

Όπως μπορεί να δείτε στο βίντεο, ένας Σύριος ανεβαίνει στον ιστό, αφαιρεί και πετά την Τουρκική σημαία, υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των παρισταμένων.

Το Jarabulus είναι μια συριακή πόλη που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη και η οποία ανήκει διοικητικά στο Κυβερνείο του Χαλεπίου.