Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον εκπαιδεύεται με Ουκρανούς στρατιώτες και πετάει χειροβομβίδες [vid]

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός στην Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον, φόρεσε πλήρη εξοπλισμό παραλλαγής και συμμετείχε στην άσκηση εκπαίδευσης 400 Ουκρανών στρατιωτών.

Ο Τζόνσον συμμετείχε στην εκπαιδευτική άσκηση αυτή την εβδομάδα, όπου του έδειξαν πώς να χρησιμοποιεί όπλα. Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιος, φαίνεται η παρουσία του και η ομιλία του προς τους Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ ο ίδιος εκπαιδεύεται στο πως να εκτοξεύσει χειροβομβίδες, σε μια βάση του βρετανικού στρατού στο North Yorkshire.

Ο Τζόνσον έγραψε στο Twitter: «Αυτή την εβδομάδα επισκέφτηκα τα ουκρανικά στρατεύματα που εκπαιδεύονται από τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις στο Βόρειο Γιορκσάιρ. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να συνεχίσει να αποκρούει τη ρωσική επιθετικότητα».

«Θέλω απλώς να γνωρίζετε ότι ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει τον λαό της Ουκρανίας και σας υποστηρίζει στον αγώνα σας», ακούγεται να λέει στο βίντεο. «Και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι μπορείτε να κερδίσετε και ότι θα κερδίσετε».

Μίλησε, επίσης,  για την «τεράστια δέσμευση» της Βρετανίας να εκπαιδεύσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. «Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε περίπου 10.000 από αυτούς τους επόμενους τέσσερις μήνες», είπε.

«Αυτό προστίθεται στην στρατιωτική και οικονομική βοήθεια, με 6900 αντιαρματικά όπλα, 120 τεθωρακισμένα οχήματα και πολλά άλλα, εκτός από τα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων που παρέχουμε μαζί με τους Αμερικανούς, τους Γερμανούς και άλλους συμμάχους μας. Η υποστήριξη αυτή ήδη κάνει την διαφορά στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία», κατέληξε ο απερχόμενος βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγή: Mirror.uk