Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών: Η Ρωσία καταφεύγει σε μισθοφόρους για να καλύψει τις απώλειες στο μέτωπο της Ουκρανίας

Στην ημερήσια ενημέρωσή της η Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών, παρουσιάζει σήμερα Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022, την εκτίμησή της για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνει από το μέτωπο.

Εκείνο που επισημαίνει η Βρετανική Υπηρεσία, είναι η κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν να «καλωσορίσει» την κατάταξη περίπου 16.000 «εθελοντών» κυρίως από την Μέση Ανατολή, για να υποστηρίξουν την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως επισημαίνει η Βρετανική Υπηρεσία, Σύροι μισθοφόροι έχουν αναπτυχθεί στο πλευρό ρωσικών δυνάμεων στη Λιβύη από τα τέλη του 2020.

Τονίζεται ακόμη πως η στρατολόγηση των «εθελοντών» αυτών έρχεται να προστεθεί στις πληροφορίες πως η Ρωσία σκοπεύει να αναπτύξει στην Ουκρανία έμπειρους μισθοφόρους από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες που λειτουργούν στη Ρωσία (σσ όπως πχ η διαβόητη Wagner).

Η Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών αφού υπενθυμίζει την πρόσφατη παραδοχή της Ρωσίας ότι στο μέτωπο έχουν σταλεί νεοσύλλεκτοι στρατιώτες – γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας – καταλήγει στο συμπέρασμα πως όσο μεγαλώνουν οι απώλειες για τον Ρωσικό Στρατό, η Μόσχα θα αναγκάζεται να καταφεύγει σε εναλλακτικές λύσεις για να ενισχύσει τις καταπονημένες δυνάμεις της στην Ουκρανία.