Βρετανικό ΥΠΑΜ: «Η Ρωσία έτοιμη να αξιοποιήσει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια για να κατηγορήσει τη Δύση»

Το υπουργείο Άμυνας (ΥΠΑΜ) του Ηνωμένου Βασιλείου, στην καθημερινή ενημέρωσή του με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών του, «αποδομεί» σήμερα τα ρωσικά επιχειρήματα περί της επικείμενης παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά του Βρετανικό ΥΠΑΜ, η Ρωσία έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμη να αξιοποιήσει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια για τον δικό της πολιτικό σκοπό και στη συνέχεια να παρουσιαστεί ως ο λογικός παράγοντας και να κατηγορήσει τη Δύση για οποιαδήποτε αποτυχία.

«Στις 25 Μαΐου, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αντρέι Ρουντένκο, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα μέσω της Μαύρης Θάλασσας με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων», υπενθυμίζει το ΥΠΑΜ.

«Ο υπουργός ζήτησε επίσης από την Ουκρανία να αφαιρέσει τις νάρκες από την περιοχή γύρω από το λιμάνι της Οδησσού για να επιτραπεί η διέλευση πλοίων. Σε αυτήν την περίπτωση, η Ουκρανία έχει αναπτύξει μόνο θαλάσσιες νάρκες λόγω της συνεχιζόμενης αξιόπιστης απειλής των ρωσικών αμφίβιων επιθέσεων από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμη να αξιοποιήσει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια για τον δικό της πολιτικό σκοπό και στη συνέχεια να παρουσιαστεί ως ο λογικός παράγοντας και να κατηγορήσει τη Δύση για οποιαδήποτε αποτυχία» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

«Η προσπάθεια της Ρωσίας να επιτύχει μείωση της αυστηρότητας των διεθνών κυρώσεων, υπογραμμίζει επίσης την πίεση που ασκούν οι κυρώσεις στο (ρωσικό) καθεστώς» καταλήγει στο ενημερωτικό του σημείωμα το ΥΠΑΜ του Ηνωμένου Βασιλείου.