Βρετανικό ΥΠΑΜ: Να γιατί οι Ρώσοι επιμένουν στις επιθέσεις στη Χερσώνα

Η ρωσική διοίκηση διέταξε τις επιθέσεις στην απελευθερωμένη πόλη Χερσώνα, πιθανότατα για να υπονομεύσει το ηθικό των πολιτών και να αποτρέψει τυχόν ουκρανικές αντεπιθέσεις πέρα από τον ποταμό Ντνίπρο.

Αυτό αναφέρει το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στο ημερήσιο ενημερωτικό σημείωμά του για τις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία, μετά την ρωσική εισβολή.

«Τις τελευταίες ημέρες, μερικοί από τους πιο έντονους βομβαρδισμούς έλαβαν κατά τα φαινόμενα χώρα κατά μήκος του ποταμού Ντνίπρο στη νότια Ουκρανία. Αυτό περιλάμβανε συνεχή ρωσικό βομβαρδισμό στην Χερσώνα με βολές πυροβολικού από τα ανατολικά του ποταμού», αναφέρει το σημείωμα που συντάσσουν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Βρετανικού Υπουργείο Άμυνας.

Στις 29 Ιανουαρίου, οι τοπικές αρχές ανέφεραν τον θάνατο ακόμη τριών αμάχων στην Χερσώνα και δύο ξένα σκάφη που ήταν αγκυροβολημένα στον ποταμό υπέστησαν ζημιές, προκαλώντας και τη διαρροή  πετρελαιοκηλίδας (σσ το ένα εξ αυτών των πλοίων ήταν τουρκικό, όπως είχε αναφέρει το OnAlert.gr στις 25 Ιανουαρίου).

«Η Χερσώνα παραμένει σταθερά η περισσότερο βομβαρδισμένη μεγάλη πόλη της Ουκρανίας έξω από το Ντονμπάς. Το ακριβές σκεπτικό της Ρωσίας για τον καταιγισμό πυρών στην περιοχή είναι ασαφές. Ωστόσο, οι Ρώσοι διοικητές πιθανότατα στοχεύουν εν μέρει να κάμψουν το ηθικό των πολιτών και να αποτρέψουν οποιεσδήποτε ουκρανικές αντεπιθέσεις σε όλη την περιοχή του ποταμού Ντνίπρο», εκτιμούν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Πηγή: pravda.com.ua