Vsevolod Bobrov: Η Ρωσία «έχασε» ένα από τα νεότερα πλοία της στη Μαύρη Θάλασσα; – Τι υποστηρίζει η Ουκρανία

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία, στην τακτική ενημέρωσή του για τις απώλειες του εχθρού, δηλαδή των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε πως στη λίστα με τα κατεστραμμένα πλοία προστίθεται σήμερα ακόμα ένα ρωσικό πλοίο, πιθανότατα το Vsevolod Bobrov.

Το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Channel 24, επικαλούμενο πηγές από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, υποστηρίζει πως δεν είναι ακόμα γνωστό ποιο πλοίο έχει χτυπηθεί ακριβώς. Η Ρωσία διαθέτει δύο πλοία γενικής υποστήριξης στη Μαύρη Θάλασσα, το Vsevolod Bobrov και το Elbrus.

Η πληροφορίες από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το πλοίο κατευθυνόταν προς το Snake Island, γνωστό και ως Φιδονήσι, όπου μαίνονται μάχες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τον έλεγχό του.

Για «άγνωστους λόγους» το πλοίο έπιασε φωτιά και άρχισε να απομακρύνεται. Μετά από επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος, το πλοίο γενικής υποστήριξης (Vsevolod Bobrov ή Elbrus) κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόλο που το πλοίο κατάφερε να απομακρυνθεί, έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και δεν είναι πλέον επιχειρησιακό. Δεδομένου ότι τα πλοία γενικής υποστήριξηε τύπου Project 23120 μπορούν να θεωρηθούν τα νεότερα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς μπήκα στην υπηρεσία το 2017, ακόμη και η προσωρινή απώλεια ενός από αυτά κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία είναι κρίσιμη για τη Ρωσία.

Την είδηση μετέδωσε και ο εκπρόσωπος της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Serhiy Bratchuk. «Χάρη στις ενέργειες των ναυτών μας, το πλοίο γενικής υποστήριξης Vsevolod Bobrov, ένα από τα πιο πρόσφατα στον ρωσικό στόλο, έπιασε φωτιά» δήλωσε ο εκπρόσωπος σε διαδικτυακή ανάρτησή του.

Πριν λίγες ημέρες, πληροφορίες από την Ουκρανία ανέφεραν πως οι ουκρανικές δυνάμεις «χτύπησαν» τη ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov, ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε.