Βυθίζεται στο χάος η Ουκρανία

Κάθε μέρα που περνάει, η κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Για άλλο ένα βράδυ, το Κίεβο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ανάμεσα στην αστυνομία και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Ο νόμος της κυβέρνησης Γιανούκοβιτς με τον οποίο θα επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις στους διαδηλωτές έκανε χειρότερη την κατάσταση. Περίπου 200.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και τα επεισόδια δεν άργησαν.

Ο Λευκός Οίκος, απηύθυνε έκκληση την Κυριακή για τον άμεσο τερματισμό των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας της Ουκρανίας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για πιθανές κυρώσεις κατά της κυβέρνησης της χώρας .

«Ανησυχούμε πολύ για τη βία σήμερα στους δρόμους του Κιέβου και καλούμε όλες τις πλευρές σε άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης», δήλωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Κέιτλιν Χέιντεν. « Η κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία είναι η άμεση συνέπεια της αποτυχίας της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα νόμιμα αιτήματα του λαού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων – συμπεριλαμβανομένων και των κυρώσεων – για την αντιμετώπιση της χρήσης βίας », συνέχισε η αμερικανίδα εκπρόσωπος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ