Wagner Center: Η ρωσική στρατιωτική εταιρεία άνοιξε τα νέα κεντρικά της γραφεία στην Αγ.Πετρούπολη [pics]

Η ρωσική ιδιωτική μισθοφορική εταιρεία Wagner άνοιξε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη τα νέα κεντρικά της γραφεία, με σκοπό να προσελκύσει «εφευρέτες, σχεδιαστές, ειδικούς πληροφορικής» και νέες επιχειρήσεις, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ομίλου, Γεβγένι Πριγκόζιν.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο «σεφ του Πούτιν», Πριγκόζιν, το PMC Wagner Center έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα είδος «πανεπιστημιούπολης», τύπου Silicon Valley των ΗΠΑ, για νεοσύστατες επιχειρήσεις που σχετίζονται με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Έχει σκοπό να παρέχει ένα άνετο περιβάλλον για τη δημιουργία νέων ιδεών προκειμένου να αυξηθεί η αμυντική ικανότητα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών. Εάν το έργο είναι επιτυχημένο, θα εξετάσουμε την πιθανότητα να ανοίξουμε υποκαταστήματα και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας».

Μένει να φανεί τι είδους αντίκτυπο θα έχει το νέο εγχείρημα της Wagner στον ρωσικό αμυντικό τομέα και στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς πολλοί νεαροί άνδρες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από την κήρυξη της μερικής επιστράτευσης.

Ο όμιλος Wagner δραστηριοποιείται εδώ και πολύ καιρό σε όλο τον κόσμο από τη Συρία μέχρι την Αφρική, ενώ δραστηριοποιείται και στην Ουκρανία με σχετική επιτυχία, σε σχέση με τους άπειρους Ρώσους και φιλορώσους στρατιώτες.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από: Defense One / Φωτογραφίες Reuters