Wagner: «Η ουκρανική αντεπίθεση έχει ήδη αρχίσει», προειδοποιεί ο Πριγκόζιν

Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως η αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει ήδη αρχίσει και ότι οι δυνάμεις του παρατηρούν αυξημένη δραστηριότητα κατά μήκος του μετώπου.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η υπηρεσία τύπου της Wagner στο Telegram, ο Πριγκόζιν αναφέρει ότι η «ενεργός φάση» της αντεπίθεσης ενδέχεται να αρχίσει τις προσεχείς μέρες.

«Νομίζω ότι η επίθεση του ουκρανικού στρατού έχει ήδη ξεκινήσει. Βλέπουμε αυξημένη δραστηριότητα εχθρικών αεροσκαφών, αυξημένη δραστηριότητα γύρω από την περίμετρο και μέσα στο μέτωπό μας.

Αν και συνεχίζουμε να ελέγχουμε το εσωτερικό του μετώπου μας, η κατάσταση γύρω από την περίμετρο δυστυχώς δεν φαίνεται τόσο καλή. Τα πλάγια μας…πόσο αξιόπιστα είναι; Δεν θα πω τίποτα για αυτό προς το παρόν», έγραψε ο Πριγκόζιν στον προσωπικό του λογαρισμό στο Telegram.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία θα εξαπολύσει αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων σύντομα και είναι βέβαιος πως θα έχει πολλές στρατιωτικές επιτυχίες.

 Ηχούν οι σειρήνες στο Κίεβο

Οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο και σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ουκρανίας, λίγη ώρα αφότου η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιτέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κρεμλίνο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας απέρριψε την κατηγορία αυτή, λέγοντας ότι υποδηλώνει πως η Μόσχα προετοιμάζει μια μεγάλη «τρομοκρατική προβοκάτσια».

Η απογείωση ενός βομβαρδιστικού μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3 στη Ρωσία ενεργοποίησε τους συναγερμούς στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούρι Ιχνάτ. «Το παρακολουθούμε, αλλά αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters