Wagner: Η ρωσική παραστρατιωτική ομάδα «έστειλε» αιματοβαμμένη βαριοπούλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο [vid]

Σε μία πολύ προκλητική κίνηση, η ρωσική παραστρατιωτική ομάδα Wagner «έστειλε» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια αιματοβαμμένη βαριοπούλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ρωσική ομάδα έστησε ολόκληρο σκηνικό, στο οποίο παριστάνει την «παράδοση» της βαριοπούλας σε εκπρόσωπο του Ευρωκοινοβουλίου.

Η βαριοπούλα αποτελεί σήμα κατατεθέν των μισθοφόρων της παραστρατιωτικής οργάνωσης της Ρωσίας, καθώς τη χρησιμοποιούν για τις δολοφονίες των στόχων τους όταν βρίσκονται σε αποστολή στο εξωτερικό. Η συγκεκριμένη βαριοπούλα φέρει τη «σφραγίδα» της οργάνωσης ενώ έχει ίχνη αίματος στη λαβή της.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram, ένας δικηγόρος που εργάζεται για τη Wagner Group μεταφέρει μια θήκη βιολιού στο δωμάτιο και την τοποθετεί σε ένα τραπέζι, σηκώνει το καπάκι και επιδεικνύει την… καλογυαλισμένη και αιματοβαμμένη βαριοπούλα, λίγο μετά την έγκριση του ψηφίσματος που καθιστά τη Ρωσία ως ένα κράτος που προάγει την τρομοκρατία.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο Πριγκόζιν είπε ότι είναι… λυπημένος που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχεδιάζει να χαρακτηρίσει τη Wagner ως τρομοκρατική ομάδα και τόνισε ότι θέλησαν να στείλουν τη βαριοπούλα ως «πληροφορία» προτού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία.

Με πληροφορίες από: Newsit / Telegraph