WSJ: «Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει την χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, για να προετοιμαστούν οι ΗΠΑ»

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι ΗΠΑ να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή, αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους, το Πεντάγωνο εργάζεται για την ανάπτυξη περίπου 11 ή 12 συστημάτων αεράμυνας στην περιοχή, ανέφερε η WSJ. Τα συστήματα αυτά θα σταθμεύσουν σε διάφορες βάσεις των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή, όπως στο Ιράκ, τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το WSJ, συμφώνησαν με τα αμερικανικά αιτήματα να περιμένουν μέχρι να τεθούν σε εφαρμογή αυτά τα συστήματα, ενδεχομένως εντός αυτής της εβδομάδας. Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον θα αντιδρούσε εάν στοχοποιηθούν αμερικανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ-Γάζας.

Ωστόσο, το αίτημα των ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος παράγοντας που λαμβάνει υπόψη το Ισραήλ, καθώς είναι έτοιμο για χερσαία εισβολή. Λαμβάνει επίσης υπόψη τις προσπάθειες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους στη Γάζα καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων, λένε οι αξιωματούχοι στην αμερικανική εφημερίδα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters