Ξαφνική επίθεση τζιχαντιστών στις δυνάμεις του Άσαντ – Δεκάδες οι νεκροί και στις δύο πλευρές

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS / ISIS / IS / Daesh) ξεκίνησε μια ξαφνική επίθεση την Τρίτη εναντίον των δυνάμεων του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στη βορειοανατολική επαρχία του Κυβερνείου της Χαμά.

Σύμφωνα με πηγές από το πεδίο της μάχης, τρομοκράτες προερχόμενοι από το Ισλαμικό Κράτος επιχείρησαν να εισβάλουν στις θέσεις του Συριακού Στρατού κοντά στη στρατηγικής σημασίας εθνική οδό Khanasser, η οποία συνδέει το Κυβερνείο Χαμά με αυτό του Χαλεπιού.

Η εθνική οδός Khanasser είναι η πρώτη μεγάλη οδική αρτηρία η οποία επαναλειτούργησε αφότου ο Συριακός Στρατός έλυσε την πολιορκία στο Χαλέπι το 2013, νικώντας δυνάμεις της Jabhat Al-Nusra και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός, κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους , ωστόσο, μετά από έντονες μάχες που αποδείχθηκαν αιματηρές και για τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με αναφορές από το πεδίο της μάχης, ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος έχασε 20 με 30 μαχητές, ενώ ο Συριακός Στρατός είχε 10-15 απώλειες.

Η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Χαμά την Τρίτη, σηματοδότησε την πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο που η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση πραγματοποίησε επίθεση ενάντια του Συριακού στρατού στην περιοχή Χαλέπι-Ράκκα-Χάμα.

Στον παρελθόν, η τρομοκρατική οργάνωση ISIS είχε υπό τον έλεγχό της μεγάλο μέρος της περιοχή Khanasser, ένα ζήτημα το οποίο ανάγκασε την κυβέρνηση Άσαντ να κλείσει τον αυτοκινητόδρομο αρκετές φορές κατά την περίοδο 2015-2018.

Πηγή: AMN