Το Χαλέπι πριν τον πόλεμο – Συγκλονιστικές Φωτογραφίες

Συνολικά 12.000 έχουν μέχρι στιγμής απομακρυνθεί από το ανατολικό Χαλέπι της Συρίας, περιλαμβανομένων 4.500 ανθρώπων από τα μεσάνυχτα κι έπειτα, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών. 

Υπάρχει πραγματική ευκαιρία να σιγήσουν τα όπλα; Κανείς δεν μπορεί να το πει καθώς η σύγκρουση, η οποία μετρά περισσότερους από 270.000 νεκρούς, είναι πολύπλοκη με την εμπλοκή πολλών παραγόντων επί του πεδίου.

Η κρίση ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου του 2011 όταν, στον απόηχο της Αραβικής Άνοιξης, μικρές διαδηλώσεις καταστάλθηκαν βίαια στη Δαμασκό από το καθεστώς που κυβερνούσε με σιδηρά πυγμή επί 45 χρόνια δια του προέδρου Χάφεζ αλ Άσαντ και στη συνέχεια του διαδόχου του και γιου του, τυ Μπασάρ.

«Έχουμε καταμετρήσει 222.271 νεκρούς από την έναρξη της εξέγερσης τον Μάρτιο του 2011», δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία.
Η σύγκρουση στη Συρία εισήλθε στις 15 Μαρτίου στον πέμπτο χρόνο με ένα δραματικό απολογισμό σε ανθρωπιστικό επίπεδο και ένα καθεστώς το ίδιο βάναυσο, που ενθαρρύνεται από την αδράνεια μιας όλο και πιο ανήσυχης διεθνούς κοινότητας από τις ωμότητες που διαπράττει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στις 19 Ιουλίου, 2012 μια συνεχιζόμενη στρατιωτική αντιπαράθεση ξεκίνησε στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ως μέρος του συριακού εμφυλίου πολέμου.
Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν το Χαλέπι, μια απο τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις στον κόσμο, πλέον αγνώριστο. Μετά απο πέντε χρόνια ο συριακός εμφύλιος εχει εξαφανίσει κάθε ίχνος του ένδοξου παρελθόντος της. Εδω ΔΕΙΤΕ πώς ήταν το Χαλέπι πριν και τώρα












ΔΕΙΤΕ: Το Χαλέπι πριν και μετά την καταστροφή – Συγκλονιστικές φωτογραφίες!