«Η Χαμάς θα πληρώσει για το θάνατο των 3 εφηβων» λέει το Ισραήλ

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς είναι υπεύθυνη για τον θάνατο των τριών Εβραίων εφήβων οι οποίοι απήχθησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα και θα «πληρώσει», δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Απήχθησαν και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από ανθρωπόμορφα κτήνη», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το γραφείο του. «Η Χαμάς είναι υπεύθυνη και η Χαμάς θα πληρώσει», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου προεδρεύει του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ το οποίο συγκάλεσε εκτάκτως νωρίτερα για να εξεταστεί η αντίδραση της κυβέρνησής του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο απόψε την «παράλογη» δολοφονία των τριών εφήβων Ισραηλινών που είχαν απαχθεί στη Δυτική Όχθη και βρέθηκαν νεκροί σήμερα.

»Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την παράλογη πράξη τρομοκρατίας που διαπράχθηκε εναντίον αθώων νέων» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων ενώ ταυτόχρονα κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση την περιοχή.