Οδηγός Ξενοδόχων:Πώς να εντοπίσετε νεο-ναζί!

Η παρουσία Νεοναζί στην ανατολική Γερμανία ώθησε τις αρχές να δημιουργήσουν ένα ειδικό φυλλάδιο για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, μπαρ και εστιατορίων  για το πώς μπορούν να εντοπίσουν ανεπιθύμητους ακροδεξιούς επισκέπτες και πώς να τους κρατήσουν μακριά από τις εγκαταστάσεις τους.

Η πρωτοβουλία αυτη ξεκίνησε στο Βραδεμβούργο,το όποίο μαζί με άλλες ανατολικές περιοχές, μαστίζεται – μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989 – από την εμφάνιση ακροδεξιών πολιτικών κομμάτων και αντιμεταναστευτικής βίας.

Η δράση του Βραδεμβούργου ενάντια στην άκρα δεξιά ήρθε μετά από μια σειρά ανεπιθύμητων συμβάντων σε ξενοδοχεία της περιοχής. Φέτος 100 νεοναζί ξεγέλασαν τον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη ενός ξενοδοχείου παριστάνοντας ότι ήταν υπαλληλοι μιας οινοπαραγωγικής εταιρίας, και αφου τους δεχτηκε, χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις του για πάρτυ!

Ο νέος οδηγός προορίζεται πρός τους απρόσεχτους ξενοδόχους και περιλαμβάνει έναν κατάλογο ακροδεξιών συμβόλων που βοηθάει στην εντόπιση ενός νεο-Ναζί. Ο κατάλογος αυτος περιλαμβάνει τον «μαύρο ήλιο», την «ανάποδη σβάστικα» και σημαντικές ημερομηνίες στο ημερολόγιο των Ναζί που συχνά χρησιμοποιούνται για ακροδεξιές κρατήσεις.
Αν λοιπον σχεδιάζετε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο του Βραδεμβούργου στις 20 Απριλίου μην εκπλαγείται αν σας απορρίψουν, καθώς η 20η Απριλίου είναι η μέρα γεννεθλίων του Χίτλερ!

ΠΗΓΗ- The Independent 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Χρυσή Αυγή στο CNN Turk.»Φαγητό μόνο σ΄ όσους έχουν ελληνικό αίμα»


Σκάνδαλο με νεοναζί «έφαγε» τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας