Χιλιάδες χριστιανούς σκότωσαν οι τζιχαντιστές το 2014

Τουλάχιστον 4.344 χριστιανοί σφαγιάστηκαν και 1.062 εκκλησίες καταστράφηκαν στο διάστημα Οκτώβριου 2013 – Νοεμβρίου 2014, σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης World Watch List (WWL). Ο αριθμός των νεκρών χριστιανών, θύματα όλοι θρησκευτικής βίας, ήταν διπλάσιος στο διάστημα αυτό, σε σχέση με όσους χάθηκαν τους λοιπούς μήνες του 2013.

Σύμφωνα με την έρευνα οι περισσότεροι χριστιανοί σφαγιάστηκαν στη Νιγηρία. Εκεί σκοτώθηκαν 2.484. Άλλοι 1.088 σκοτώθηκαν στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Οι λοιποί ήταν θύματα ισλαμιστών στη Μέση Ανατολή. Όλοι αυτοί ήταν θύματα τζιχαντιστών, με βασικό υπεύθυνο την οργάνωση Μπόκο Χαράμ. H οργάνωση αναφέρει πάντως, πως ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τις περιπτώσεις καταγεγραμμένων θανάτων. Οι περιπτώσεις αγνοουμένων και πιθανότητα νεκρών δεν έχουν συμπεριληφθεί.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι διώξεις κατά των χριστιανών, σε όλο τον κόσμο, εντείνονται συνεχώς, από το 2003 έως και σήμερα. Η οργάνωση, δε, δεν εμφανίζεται καθόλου αισιόδοξη στην έρευνά της, όσον αφορά το μέλλον και προβλέπει πως οι διώξεις θα ενταθούν και πως το 2015 οι θάνατοι χριστιανών, για θρησκευτικούς λόγους, θα αυξηθούν ιδιαίτερα.

Πηγή: Sputnik
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert