Υεμένη:Εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για μια ταινία για το ισλάμ κατέλαβαν σήμερα το πρωί την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά. 
Οι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα στα γραφεία της ασφάλειας έξω από την πρεσβεία πριν μπουν στον περίβολο του καλά οχυρωμένου κτιριακού συγκοτήματος στην ανατολική Σαναά και βάλουν φωτιά σε διπλωματικά οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί. 
Αστυνομικοί και φρουροί της πρεσβείας πυροβόλησαν στον αέρα και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να επιχειρήσουν να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς υπάρχουν τραυματίες και στις δύο πλευρές.
Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απωθήσουν τους ως επί το πλείστον νεαρούς διαδηλωτές από το χώρο της πρεσβείας.

 Νωριτερα εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν εξω απο την Αμερικάνικη πρεσβεία στο Κάιρο. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές,  οι μαρτυρίες των παριστάμενων στην επίθεση στο προξενείο στη Λιβύη και οι πρώτες αναφορές των Αμερικανών αξιωματούχων ρίχνουν περισσότερο φως στις συνθήκες του περιστατικού που κατέληξε στην πυρπόληση του κτιρίου αλλά δεν λείπουν οι εικασίες στις ΗΠΑ πως η επίθεση «ίσως δεν ήταν αυθόρμητη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Αμερικανικά καταδρομικά στη Λιβύη μετά την επίθεση