Υεμένη: 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση καμικάζι

Δώδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησε ένας καμικάζι εναντίον ενός κέντρου διοίκησης του στρατού της Υεμένης στη νότια επαρχία Αμπιάν, έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ανουάρ και είχε στόχο την 111η ταξιαρχία του υεμενίτικου στρατού, ο διοικητής της οποίας τραυματίσθηκε «σοβαρά» από την έκρηξη, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.

Ουδείς έχει αναλάβει ως τώρα την ευθύνη για την επίθεση.

Ο καμικάζι χρησιμοποίησε για την επίθεσή του ένα τεθωρακισμένο όχημα, διευκρίνισε μια στρατιωτική πηγή.

Ένοπλοι ύποπτοι ως μέλη της Αλ-Κάιντα είχαν εξάλλου επιτεθεί χθες, Πέμπτη, σ’ ένα αστυνομικό τμήμα κι ένα οδόφραγμα ασφαλείας της αστυνομίας στην ίδια επαρχία, πρόσθεσαν οι στρατιωτικές πηγές. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίσθηκαν στην επίθεση εναντίον του οδοφράγματος.

Οι επιθέσεις με στόχο αξιωματικούς της αστυνομίας και του στρατού αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες στην Υεμένη, κυρίως στις ανατολικές και τις νότιες επαρχίες. Οι αρχές τις αποδίδουν εν γένει στην Αλ-Κάιντα, η οποία επωφελήθηκε από την εξασθένηση της κεντρικής εξουσίας το 2011 λόγω της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ για να ενισχύσει τη θέση της στις περιφέρειες αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υεμένη: Μέλη της Αλ-Κάιντα οχυρωμένα σε στρατιωτικό κτίριο