Υεμένη: Η εκεχειρία ξεκινά μετά από αεροπορικές επιθέσεις

Η Σαουδική Αραβία ηγήθηκε αεροπορικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά λίγες ώρες πριν την έναρξη πενταήμερης ανθρωπιστικής ανακωχής

Υεμένη: Η εκεχειρία ξεκινά μετά από αεροπορικές επιθέσεις

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Σαουδική Αραβία ηγήθηκε αεροπορικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά που κρατείται από ανταρτικές δυνάμεις, λίγες ώρες πριν την έναρξη μιας πενταήμερης ανθρωπιστικής ανακωχής την Τρίτη, ενώ η Ουάσινγτον συνέστησε την αποφυγή “προκλητικών ενεργειών” αφού το Ιραν έστειλε ένα φορτηγό πλοίο στην Υεμένη.

Η εκεχειρία ξεκίνησε στις 11:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ταξίαρχο Αχμέντ Ασσέρι, εκπρόσωπο τύπου του συνασπισμού στον οποίο ηγείται η Σαουδική Αραβία και ο οποίος μάχεται τους αντάρτες Χούθι από τις 26 Μαρτίου. Ο σκοπός της εκεχειρίας είναι να επιτρέψει την αποστολή φαγητού και φαρμακευτικού υλικού στη χώρα, η οποία σύμφωνα με αποστολές βοήθειας αντιμετωπίζει ανθρωπιστική καταστροφή μετά από πάνω από επτά εβδομάδες πολέμου.

Παρά την επικείμενη εκεχειρία, δεν υπήρξε καμμία διακοπή στις συγκρούσεις.

Ο νεος απεσταλμένος του Ο.Η.Ε. στη χώρα έφτασε ήδη στη Σαναά. Σε δηλώσεις του είπε ότι ο συνεχιζόμενος εμφύλιος δεν θα λύσει μια σύρραξη που διαπερνά εθνικές και θρησκευτικές κόκκινες γραμμές.

Ο Εϊντριαν Έντουαρντς, της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, είπε ότι βρίσκονταν σε ετοιμότητα αεροπλάνα στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με 300 τόννους ανθρωπιστικού υλικού που συμπεριλαμβάνει στρώματα, κουβέρτες και τέντες, τα οποία θα αποσταλούν αν μπει σε εφαρμογή και κρατήσει η εκεχειρία.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ