Υεμένη: Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε βομβιστική επίθεση

 Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Άντεν της Υεμένης, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τέσσερις αστυνομικοί, και να τραυματιστούν άλλοι πέντε μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον χώρο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα, Κυριακή, όταν όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ σε αυτοκίνητο που ταξίδευε με μεγάλη ταχύτητα προς το αεροδρόμιο. Το όχημα εξερράγη πριν φτάσει σε κάποιο σημείο ελέγχου.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές συνεχίζουν να εμπλέκονται σε συγκρούσεις σε διάφορα μέτωπα, παρά την εκεχειρία η οποία τέθηκε σε ισχύ κατόπιν πρωτοβουλίας του ΟΗΕ, που επιδιώκει τη διακοπή των εχθροπραξιών. 
Πάντως ο ΟΗΕ και η συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία υποστηρίζει τις δυνάμεις της κυβέρνησης Χάντι, υποβαθμίζουν την επίδραση αυτών των παραβιάσεων της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Παρά τα βίαια επεισόδια αυτά, που χαρακτηρίστηκαν «ήσσονος σημασίας» από τη συμμαχία, «η διακοπή των εχθροπραξιών μοιάζει να τηρείται συνολικά» στην Υεμένη, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Στεφάν Ντουζαρίτς.
Ωστόσο ο εκπρόσωπος του κινήματος των ανταρτών, ο Μοχάμεντ Αμπντεσαλάμ, εκτίμησε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «οι δυνάμεις των εισβολέων» δεν εργάζονται «σοβαρά για να σταματήσει ο πόλεμος».

Από την επέμβαση της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας τον Μάρτιο του 2015, στη νέα φάση του πολέμου στην Υεμένη έχουν χάσει τη ζωή τους 6.300 άνθρωποι, οι μισοί από τους οποίους ήταν άμαχοι, ενώ έχουν τραυματιστεί 30.000, ενώ 2,4 εκατομμύρια Υεμενίτες έχουν εκτοπιστεί και το 80% του πληθυσμού έχει ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.