Λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν στο υπό σημαία Λιβερίας φορτηγό πλοίο Magic Seas, οι αντάρτες Χούθι έπληξαν άλλο ένα ελληνόκτητο πλοίο που έπλεε στα ανοικτά της Υεμένης. Πρόκειται για το Eternity C, επίσης υπό λιβεριανή σημαία, το οποίο δέχθηκε επίθεση από drones και ενόπλους που επέβαιναν σε λέμβους, στα ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα.
Εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας Cosmoship, η οποία εδρεύει στον Πειραιά, ανέφερε ότι δύο μέλη του πληρώματος του Eternity C τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα δύο αγνοούνται. Διευκρίνισε ότι είναι δύσκολη η επαφή με το πλήρωμα του Eternity C, καθώς, εξαιτίας της επίθεσης των Χούθι, υπέστη ζημιές το σύστημα επικοινωνιών του πλοίου.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, δεν υπάρχουν Έλληνες ναυτικοί στο πλοίο ελληνικών συμφερόντων.
Το πλοίο που φέρει σημαία Λιβερίας και σε αυτό επιβαίνουν υπήκοοι Φιλιππίνων. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στα ανοιχτά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, όταν το πλοίο δέχθηκε επίθεση, τόσο από drones, όσο και από ενόπλους που επέβαιναν σε λέμβους.
Στο πλοίο επέβαιναν και ένοπλοι φρουροί ξένης υπηκοότητας που φαίνεται πως ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της σύγκρουσης.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
