Υεμένη: F-18 Super Hornet βομβάρδισαν 10 drones των Χούθι – Έπληξαν και πύραυλο εδάφους-αέρος

Ο στρατός των ΗΠΑ βομβάρδισε δέκα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) μιας κατεύθυνσης στη δυτική Υεμένη που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν οι αντάρτες Χούθι, ανέφερε χθες Τετάρτη (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) δημοσιογράφος του CBS News, επικαλούμενη αμερικανική στρατιωτική πηγή του τηλεοπτικού δικτύου που βρίσκεται στο Μπαχρέιν.

«Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στο Μπαχρέιν μας είπε μόλις πριν από δέκα λεπτά ότι (αμερικανικά μαχητικά) F-18 Super Hornet βομβάρδισαν 10 drones στη δυτική Υεμένη» που ήταν έτοιμα να εξαπολυθούν από τους Χούθι, ανέφερε η διευθύντρια και παρουσιάστρια του βραδινού δελτίου ειδήσεων του CBS, η Νόρα Ο’ Ντόνελ, μέσω X (του πρώην Twitter).

Νωρίτερα ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε σήμερα έναν πύραυλο εδάφους-αέρος των Χούθι, ο οποίος ήταν έτοιμος να εκτοξευθεί από την Υεμένη και κρίθηκε εν δυνάμει απειλητικός για τα αμερικανικά αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Πριν περάσουν στη δράση, οι αμερικανικές δυνάμεις καθόρισαν ότι ο συγκεκριμένος πύραυλος εδάφους-αέρος «παρουσίαζε άμεση απειλή» για τα αμερικανικά αεροσκάφη, ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Μέση Ανατολή (Centcom).

Ο αμερικανικός στρατός δεν διευκρίνισε τί τύπος αεροσκάφους, πολιτικό ή στρατιωτικό, θα μπορούσε να είχε στοχοποιηθεί από τους Χούθι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters