Υεμένη: Nέο αμερικανικό πλήγμα κατά των Χούθι – «Στο στόχαστρο» οι αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι

Οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν σήμερα σε ένα νέο πλήγμα στην Υεμένη, βάζοντας στο στόχαστρο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους Χούθι, ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Η επιχείρηση αυτή είναι το πιο πρόσφατο πλήγμα εναντίον των ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν και το τελευταίο διάστημα εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι αξιωματούχοι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν ότι στόχος ήταν τέσσερις πύραυλοι κατά πλοίων. Ένας από τους αξιωματούχους είπε ότι οι πύραυλοι χτυπήθηκαν επειδή ετοιμάζονταν να στοχοποιήσουν εμπορικά πλοία που περνούσαν από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Από την μεριά τους, οι Χούθι ανέλαβαν σήμερα, την ευθύνη για την επίθεση με πύραυλο στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Zografia» στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Υπενθυμίζεται ότι από το χτύπημα προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και δεν υπήρξαν τραυματίες.

Καταδρομικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εξαπέλυσε, στις 13 Ιανουαρίου, πυραύλους Tomahawk εναντίον θέσης ραντάρ των ανταρτών Χούθι. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη, βάζοντας στο στόχαστρο αεροπορική βάση στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Με πληροφορίες από: Reuters, AFP / Φωτογραφία αρχείου