Υεμένη: Οι Χούθι επιβεβαίωσαν ότι εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό πυραύλων κατά του Ισραήλ και «υπόσχονται» περισσότερες επιθέσεις

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της πόλης Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ, που αναχαιτίστηκαν νωρίτερα σήμερα.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες υπόσχονται να πραγαμτοποιήσουν περισσότερες επιθέσεις κατά του Ισραήλ εάν συνεχιστεί ο πόλεμος της Χαμάς στη Γάζα, λέγοντας ότι έχει ήδη εκτοξεύσει drones και βαλλιστικούς πυραύλους σε τρεις ξεχωριστές επιχειρήσεις.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης… επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα», αναφέρει δήλωση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, που μεταδόθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masirah των ανταρτών, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι κατέρριψε έναν πύραυλο και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ερυθρά Θάλασσα, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά το σύστημα Arrow.

Επίσης, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν εχθρικούς στόχους που πετούσαν στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας με αποτέλεσμα να αποτραπεί η όποια απόπειρα εισβολής στο έδαφος του Ισραήλ.

Η Υεμένη, η φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, έχει βυθιστεί τα τελευταία οκτώ χρόνια σε έναν πόλεμο μεταξύ των ανταρτών Χούθι, που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και της κυβέρνησης που στηρίζεται από έναν στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφίες αρχείου Reuters