Υεμένη: Οι αντάρτες της Ansarallah πανηγυρίζουν τη λιποταξία κυβερνητικού τάγματος

Ένας από τους αρχηγούς του Κινήματος της Ansarallah, ο Μωάμεθ αλ-Μπουχάιτι, ανακοίνωσε πως ένα ολόκληρο τάγμα των δυνάμεων του προέδρους της Υεμένης, Abd Rabbuh Mansour Hadi, λιποτάκτησε και «επέστρεψε στη Σάνα με τον ηγέτης τους».

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μπουχάιτι ανέφερε: «Όλο το τάγμα μαζί με τον διοικητή του επιστρέφει στην πατρίδα», χωρίς όμως να αποκαλύπτει το όνομα του τάγματος ή του διοικητή του.

Εάν οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι έγκυρες, η εξέλιξη αυτή θα είναι άλλο ένα πλήγμα για την κυβέρνηση της Υεμένης, η οποία υποστηρίζεται εδώ και πολλά χρόνια από τη Σαουδική Αραβία.

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση της Υεμένης η οποία υποστηρίζεται ενεργά από τη Σαουδική Αραβία προσπαθεί εδώ και αρκετά χρόνια να ανακτήσει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της χώρας, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του κινήματος της Ansarallah.

Από την αρχή του έτους, οι δυνάμεις της Ansarallah, έχουν καταφέρει να ανακτήσουν τον έλεγχο του Κυβερνείου της Al-Jawf, συμπεριλαμβανομένης και της διοικητικής πρωτεύουσας της περιοχής, η οποία ήταν για χρόνια το προπύργιο της πολιτοφυλακής της Islah.

Οι δυνάμεις της Ansarallah επικεντρώνονται τώρα στην κατάληψη του Κυβερνείου του Marib, το οποίο καθ’όλη τη διάρκεια του εμφυλίου βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων Islah και Yaman.

Πηγή: AMN