Υεμένη: Βομβαρδίζει στρατιωτικές βάσεις της Σαουδικής Αραβίας

Ο ταξίαρχος Yahya Saree, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, δήλωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη Qasif-K2 βομβάρδισαν αεροπορικές βάσεις και αποθήκες πυρομαχικών της Σαουδικής Αραβίας. 

Η Saree υπογράμμισε ότι η επίθεση ήταν μία πρώτη απάντηση στις «βιαιότητες της Σαουδικής Αραβίας εναντίον του λαού της Υεμένης», επαναλαμβάνοντας ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αρθεί η πολιορκία των Σαουδάραβων εναντίον της Υεμένης.

Η Σαουδική Αραβία «χτυπά» την Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015 για να αποκαταστήσει την εξουσία του, φυγόδικου πλέον, προέδρου Mansour Hadi, έναν στενό σύμμαχο του Ριάντ. Η επιθετικότητα που προκάλεσε η Σαουδική Αραβία έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει περισσότερους από 20.000 κατοίκους της Υεμένης, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων αμάχων.

Η Υεμένη αποτελεί την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο με περισσότερους από 22 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε εμπόλεμη. Οι ανάγκες του πολέμου είναι εκτεταμένες και οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις δημιουργούν μια καταρρέουσα οικονομία με μειωμένες κοινωνικές υπηρεσίες και μέσα διαβίωσης. Ο αποκλεισμός της Υεμένης από τους Σαουδάραβες έχει καταπνίξει τις ανθρωπιστικές παραδόσεις τροφίμων και φαρμάκων στο κράτος που εξαρτάται από τις εισαγωγές.

Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα επικρίνει την εκστρατεία βομβιστικής επίθεσης υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και την τοποθέτησε σε μια μαύρη λίστα με τους παραβάτες των δικαιωμάτων του παιδιού πέρυσι.

Πηγή: Fars News