Yeni Safak: «Οι Κούρδοι εκλιπαρούν τον Άσαντ να καταλάβει την Μανμπίτζ»

 Οι Κουρδικές Δυνάμεις στην Συρία έκαναν έκκληση στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ να στείλει τον στρατό του και να πάρει τον έλεγχο της Μανμπίζ και να τους προστατεύσει από την επικείμενη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak.

Η Τουκρική εφημερίδα επικαλείται σημερινή σχετική ανακοίνωση του YPG, των Κουρδικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία, με την οποία οι Κούρδοι εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες στον Άσαντ, μετά το «άδειασμα» της αποχώρησης των Αμερικανών από τη Συρία.

«Καλούμε τη συριακή κυβέρνηση στην οποία ανήκουμε … να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις της για να αναλάβει τις αμυντικές θέσεις και να προστατεύσει τον Manbij ενάντια στις τουρκικές απειλές», ανέφερε η δήλωση του YPG.

Όλα αυτά μια μέρα πριν μεταβούν στην Μόσχα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο Αρχηγός των Υπηρεσιών Πληροφοριών, Χακάν Φιντάν και ο Σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας (και στενότερος συνεργάτης του), Ιμπραχίμ Καλίν, προκειμένου να πείσουν τους Ρώσους να δώσουν το πράσινο φως για την στρατιωτική επιχείρηση.

Η Ρωσία βέβαια υποστηρίζει ότι όλες οι περιοχές της Συρία πρέπει να επιστρέψουν υπό τον έλεγχο της Συριακής Κυβέρνησης και του συμμάχου τους Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

Εφόσον, αυτό το αίτημα των Κούρδων προς τον Άσαντ ευσταθεί, οι εξελίξεις στην περιοχή μπορεί να πάρουν διαφορετική τροπή και το Κρεμλίνο μπορεί να αποφασίσει να «τραβήξει τα χαλινάρια» του «Σουλτάνου».

Πηγή Yeni Safak