ΥΠΕΞ: Kαταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση ενάντια στη Γαλλία

 Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκτρατικής επίθεσης στη Νίκαια ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της 11ης Σύνοδου Κορυφής Χωρών Ευρώπης-Ασίας ASEM που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, Ουλάν Μπατόρ.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος συμμετέχει στη σύνοδο, εξέφρασε στο Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Μαρκ Ερό την αλληλεγγύη του στη Γαλλία και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. «Οι σκέψεις μας είναι με το γαλλικό λαό και με τις οικογένειες όλων των αθώων θυμάτων, στις οποίες απευθύνουμε ειλικρινά συλλυπητήρια», τονίζει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: «Ανήμερα της επετείου της Γαλλικής Επανάστασης, το λίκνο των ιδεών της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας βρέθηκε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο του σκοταδισμού και της βαρβαρότητας».

«Η δράση της βάρβαρης τρομοκρατίας είναι καταδικασμένη να αποτύχει», καταλήγει το ΥΠΕΞ εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «σε πείσμα των ακραίων εξτρεμιστών, η Γαλλία, ο φάρος των ιδεών του Διαφωτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας θα συνεχίσει να φωτίζει αδιάκοπα την Ευρώπη και τον κόσμο».