«Υπέρβαροι στρατιώτες δεν θα πάρουν αύξηση!»

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας έχει υιοθετήσει ένα σχέδιο δράσης, το οποίο υποχρεώνει τα μέλη του στρατού να παραμείνουν σε… φόρμα προκειμένου να πάρουν αυξηση, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Κίνας και το Κινέζικο Υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε σε δήλωσή του ότι «ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός έχει θέσει αναγκαστικά πρότυπα για το όριο βάρους των στρατιωτών και δεσμεύθηκε να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην σωματική άσκηση, κατι που έχει ως στόχο να δημιουργήσει ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με την έκθεση για τη μεταρρύθμιση και την ανάπτυξη της σωματικής υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων για το 2015-2020. «
«Η σωματική δραστηριότητα πρέπει να συνδέεται με τη διαχείριση του προσωπικού. Υπέρβαροι στρατιώτες και αξιωματικοί δεν θα πάρουν προαγωγές,» αναφέρει η έκθεση του Υπουργείου.
Η σωματική άσκηση στον στρατό σύμφωνα με το Υπουργείο ειναι ο «βασικός τρόπος ενίσχυσης της σώματικής και ψυχικής υγείας των αξιωματικών».

Διαβάστε:»Πόλεμος» κατά της παχυσαρκίας!

Διαβάστε¨Διαβήτης: Ποιές ασκήσεις να αποφευγεται στο στρατο

Ο Υποστράτηγος Luo Yuan, από την πλευρά του δήλωσε, ότι «είναι η δύναμη, όχι το βάρος και οι μύεις οχι το πάχος (λίπος) που θα συγκριθούν στα πεδία μάχης τους μέλλοντος.”
Πρόσθεσε ότι «αυτη η γραμμή αντανακλά αυστηρά τη λειτουργία του στρατού. Είναι μια διεθνής σύμβαση για την ποσοτικοποίηση των προτύπων του βάρους των στρατιωτών»

Εν τω μεταξύ, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας αρνείτε να αποκαλύψει τα νέα πρότυπα βάρους για τους Κινέζους στρατιώτες, αλλά σύμφωνα με πηγές τα πρότυπα σχετικά με το όριο του βάρους δεν ειναι ίδια για όλους τους στρατιώτες…!

Πηγή: Sputnik
Μετάφραση/Επιμέλεια: Onalert

Φωτογραφία Αρχειου