Υπό πτώχευση όσες χώρες έχουν φυσικό αέριο! Ελλάδα-Κύπρος και τώρα Λίβανος!

Πριν τις εξορύξεις, πτώχευση.

Υπό πτώχευση όσες χώρες έχουν φυσικό αέριο! Ελλάδα-Κύπρος και τώρα Λίβανος!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ποια είναι η βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει μία χώρα στην εκμετάλλευση του όποιου ενεργειακού πλούτου διαθέτει; Να …πτωχεύσει. Ή πιο σωστά να επιβιώνει στο όριο μεταξύ πτώχευσης και σωτηρίας. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι μετά από την Ελλάδα και την Κύπρο, τώρα στο στόχαστρο μπαίνει ο Λίβανος,όπου έχει κοιτάσματα φυσικού αερίου!

Ήδη το κλίμα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.

Μια έκθεση της Oxford Analytica “προειδοποιεί” ότι η διαφθορά ,τα διαρθρωτικά προβλήματα και φυσικά το μεγάλο χρέος θα εμποδίσουν την προσπάθεια εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου, μέσω του οποίου θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Η UPI σημειώνει ότι την περασμένη εβδομάδα το χρέος έφθασε τα 58 δισεκατομμύρια (€ 44.5 δισ.), πάνω από το 135% του ετήσιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της.

Η Oxford Analytica παρατηρεί ότι “οι θρησκευτικές αντιπαραθέσεις στο πολιτικό σύστημα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα σημαντικό εμπόδιο για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.”
 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ