Υποδομές στο Χάρκοβο της Ουκρανίας επλήγησαν από ρωσικά drones

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία έκανε επίσης λόγο για πιθανές ρωσικές επιθέσεις με drones στη Λβιβ, στα σύνορα με την Πολωνία.

drones - Χάρκοβο

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ρωσικά drones έπληξαν πολιτικούς στόχους και προκάλεσαν πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες στο Χάρκοβο (βορειοανατολικά) και στα περίχωρά του, ανέφεραν αξιωματούχοι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης και πρωτεύουσας της ομώνυμης περιφέρειας της Ουκρανίας.

Οι ίδιο πρόσθεσαν πως οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ακόμη εξακριβώνουν εάν υπήρξαν θύματα.

Ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ ανέφερε μέσω Telegram ότι έγιναν ρωσικές επιθέσεις με drones εναντίον πολιτικών υποδομών και κοινότητας.

Ο δήμαρχος της πόλης Χαρκίβ, πρωτεύουσας της ομώνυμης περιφέρειας, ανέφερε πως εκδηλώθηκε πυρκαγιά που οδεύει να ελεγχθεί, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Μισή ώρα μετά τις ανακοινώσεις αυτές, παρέμεναν σε ισχύ συναγερμοί για αεροπορικές επιδρομές σε περιφέρειες της κεντρικής, της δυτικής και της ανατολικής Ουκρανίας, πάντως όχι στην πρωτεύουσα Κίεβο και την περιφέρειά της.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία έκανε επίσης λόγο για πιθανές ρωσικές επιθέσεις με drones στη Λβιβ, στα σύνορα με την Πολωνία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ