Υποβρύχιο με πειρατική σημαία!

 Η πειρατική σημαία ενός υποβρυχιού του Δευτέρου παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε μετα απο 40 χρόνια!

Η σημαία ειχε κυματίσει  για τελευταία φορά στο τέλος του πολέμου το 1945 στο HMS Tantalus και δόθηκε στο νεότερο μέλος του πληρώματος Τζάκ Μπραόυν.
Αλλα η πειρατική σημαία – γνωστη και ώς Τζολυ Ρότζερ- εξαφανίστηκε μετα τον θάνατο του Τζάκ πριν περίπου σαράντα χρόνια για να την ανακαλυψει και πάλι ο γιος του Γκόρντον στην σοφίτα της αδελφής του.

Ο Γκόρντον μετα την ανακάλυψη, θέλει να δεί την σημαία να κυματίζει και πάλι. Οπως δήλωσε, καποιος του εχει ήδη προσφέρει καπου στα 1500 ευρώ για την σημαία αλλα το μόνο που θέλει ειναι να την δει να κυματίζει και μετά ισως να την δωρήσει σε κάποιο μουσείο.

Η σημαία ειναι κάτι παραπάνω απο μια απλή σημαία καθώς η ιστορία του υποβρυχίου HMS Tantalus αντιπροσωπεύεται απο τα σύμβολα στην σημαία. Οι τεσσερεις γραμμές πανω αριστερά δειχνουν τα πλοία που τορπίλισε το υποβρύχιο, τα δύο μαχαίρια δειχνουν τις δυο μυστικές επιχειρήσεις (Cloak and Dagger) του υποβρυχίου και τα αστερια στην πάνω δεξια γωνια με τα σταυρωμένα κανόνια αντιπροσωπέυουν τις φορές που πυρπολύθηκαν τα κανόνια.

Η παλαιότερη πειρατική σημαία (Jolly Roger) βρίσκεται στο Royal Navy Submarine Museum στο Πορτσμουθ και ειναι απο το Ε54, ενα υποβρύχιο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η πειρατικη σημαία, ώς σύμβολο, χρονολογείται απο τις αρχές του 18ου αιώνα, οταν την χρησιμοποιούσαν οι πειρατές για να κάνουν τα θύματα τους να παραδοθούν.

Daily Mail/ Royal Navy Submarine Museum