Yun Feng: Περνάει στην αντεπίθεση η Ταϊβάν – «Ο υπερηχητικός μας πύραυλος μπορεί να φτάσει το Πεκίνο»

Η Ταϊβάν περνάει πλέον στην αντεπίθεση μετά τις συνεχόμενες απειλές της Κίνας για χρήση βίας, και προειδοποιεί ότι ο εγχώριας παραγωγής υπερηχητικός πύραυλος cruise Yun Feng μπορεί να φτάσει πλέον στο Πεκίνο.

Ο You Si Kun, πρόεδρος της Νομοθετικής Συνέλευσης, απείλησε την Κίνα ως απάντηση στους ισχυρισμούς ότι τα στενά της Ταϊβάν δεν είναι διεθνή ύδατα.

Στην ομιλία του στο Taiwan Overseas Network, απευθύνθηκε ευθέως στον Κινέζο πρόεδρο Σι Ζινπίνγκ, λέγοντάς του να σκεφτεί δύο φορές πριν εισβάλει στην Ταϊβάν και ότι δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν τον μυστικό τους πύραυλο.

Περιέγραψε επίσης σχέδια για την ανάπτυξη ενός πιο αυτάρκους στρατού για να προετοιμαστούν για μια πιθανή σύγκρουση με τη γείτονά τους υπερδύναμη.

Ο πύραυλος Yun Feng πιστεύεται ότι άρχισε να αναπτύσσεται μετά την κρίση στα στενά της Ταϊβάν το 1996, όταν πραγματοποιήθηκαν δοκιμές πυραύλων από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Πιστεύεται ότι οι πύραυλοι είχαν αρχικά βεληνεκές 600 μιλίων, αλλά η ααβαθμισμένη έκδοση έχει εκτιμώμενο βεληνεκές 1.200 μιλίων, θέτοντας στο στόχαστρο το Πεκίνο. Το Πεκίνο βρίσκεται περίπου 1.150 μίλια από την Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν ζει κάτω από τη διαρκή απειλή εισβολής από το Πεκίνο, το οποίο θεωρεί το αυτοδιοικούμενο δημοκρατικό νησί ως μέρος της επικράτειάς του που πρέπει να καταληφθεί ξανά μια μέρα, με τη βία εάν χρειαστεί.

Πηγή: Daily Mail / Φωτογραφία Twitter